Recycle vandaag voor een betere wereld morgen

over-ons

Over ons

Euro Used Clothing maakt onderdeel uit van textielrecycling organisatie Boer Group. Opgericht in 2000 zijn wij het jongste sorteerbedrijf binnen de organisatie.

sorteerproces

Sorteerproces

Ons sorteerproces is er op ingericht om zoveel mogelijk kledingstukken, andere soorten textiel en schoenen een tweede leven te geven.

werken-bij

Werken bij

Werken bij Euro Used Clothing betekent werken bij een organisatie met een prettige sfeer en mogelijkheden tot het verdienen van leuke bonussen.

offeerte-aanvraag

Offerte

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden, neem dan contact op of vul ons aanvraagformulier in. Wij doen u graag een passend voorstel.

Boer Group, marktleider in textielrecycling

De Boer Group is een familiebedrijf met een lange traditie. Een organisatie die al jarenlang marktleider is in de textielrecyclingsbranche met partners over de hele wereld.
De core business is het inzamelen van textiel, gedragen kleding en schoenen, het sorteren hiervan en het gereed maken voor hergebruik. Onder de Boer Group vallen 3 inzamelbedrijven en 7 sorteerbedrijven gevestigd in Nederland, België en Duitsland.
Innovatie en textielrecycling staan bij de Boer Group hoog in het vaandel en daarom hebben zij ook in 2015 het innovatieplatform Boer Group Recycling Solutions opgericht. Materiaalhergebruik heeft de toekomst en Euro Used Clothing is er trots op deel uit te maken van de Boer Group organisatie.

Wil je meer weten over de Boer Group? Klik hier om hun website te bekijken.

“Wij gaan voor een duurzame en gecontroleerde bedrijfsvoering”

Arie Collens

Euro Used Clothing gaat altijd voor goede kwaliteit en biedt zekerheid aan haar klanten. Wij zijn dan ook in het bezit van de juiste certificeringen binnen de textielrecyclingsbranche en hanteren de richtlijnen die in de brancheorganisatie VHT (Vereniging Herwinning Textiel) zijn vastgesteld.

Wij gaan voor een duurzame en gecontroleerde bedrijfsvoering waarbinnen de milieurisico’s worden beheerst en verminderd.
Ook het welzijn van onze medewerkers vinden wij erg belangrijk. Zij moeten kunnen werken in een veilige omgeving en tijdens het uitvoeren van hun werkzaamheden, waar mogelijk, ondersteund worden door automatiseringen.

Wil je meer weten over onze certificeringen? Klik hier om meer te weten te komen over onze certificeringen.

Werken in de wondere wereld van textielrecycling

Het recyclen van textiel is niet alleen beter voor het milieu maar draagt ook bij aan het creëren van werkgelegenheid. Zowel in Nederland als daarbuiten. De sortering van het ingezamelde textiel wordt grotendeels met de hand gedaan, een proces dat daardoor zeer arbeidsintensief is. Alleen op deze manier kan het textiel op de juiste wijze beoordeeld worden op kwaliteit en artikelgroep.
Euro Used Clothing kiest er bewust voor deze sortering in Nederland plaats te laten vinden en zodoende hier werkgelegenheid te creëren. Binnen Euro Used Clothing zijn er diverse arbeidsplaatsen beschikbaar. Het niet beheersen van de Nederlandse taal is in aanvang geen belemmering. Vele dames en heren die werken op onze sorteerafdeling zijn bijvoorbeeld van Poolse afkomst. Wij investeren graag in de ontwikkeling van onze werknemers, onder andere door het aanbieden van taalcursussen.

Lijkt het je leuk om in ons team aan de slag te gaan? Klik hier om bij ons te solliciteren!