Wij richten ons op een wereldwijde tweedehands textiel markt

Ingezameld textiel wordt door onze sorteerders tot wel 250 verschillende artikelen onderverdeeld

Tweedehands textiel wint steeds meer aan populariteit. Kleding die jij niet meer draagt, kan voor een ander zeer geschikt zijn.
Bij Euro Used Clothing komt niet alleen ingezamelde kleding binnen in onze sorteerhal. Beddengoed, knuffels en handdoeken, zijn nog maar een fractie van de artikelen die onze sorteerders voorbij zien komen. Er kunnen wel 250 verschillende artikelen worden onderscheiden, die we vervolgens ook nog eens onderverdelen in verschillende kwaliteiten.
Minimaal 90% van de aangeboden producten wordt hergebruikt als recycle product of als kleding die opnieuw gedragen kan worden.
Textiel dat niet meer in zijn oorspronkelijke vorm gebruikt kan worden wordt verscheept naar recycling bedrijven en verwerkt tot poetslap of vermalen tot vezels. Deze vezels worden gebruikt in onder andere matrassen en ondertapijten.

Tweedehands
Tweedehands schoenen

Ons sorteerbedrijf gaat voor eenheid in kwaliteit

Ruim 70% van de wereldbevolking heeft behoefte aan tweedehands textiel en dit aantal neemt nog steeds toe.
Wij hebben de afgelopen jaren een groot netwerk van trouwe klanten opgebouwd binnen de tweedehands textiel markt. Veel van onze klanten bevinden zich in Afrika en Oost-Europa.
Klanten die opzoek zijn naar producten die aansluiten bij de vraag in hun land. Daarnaast is het van belang dat zij zich houden aan de geldende wet en regelgeving in dat betreffende land.

De vraag naar producten in een land wordt bepaald door de omstandigheden waarin de bevolking leeft en de levensstandaard die in dat land geldt. Zo kan er behoefte zijn aan voornamelijk winterkleding in het ene land, terwijl er in het andere land vooral vraag is naar linnengoed.
Door korte communicatielijnen kunnen wij snel anticiperen op ontwikkelingen binnen de markt, ons verkoopconcept sluit hier dan ook naadloos op aan.

Interesse in onze producten? Vraag een offerte aan!

Offerte aanvragen