Het jongste sorteerbedrijf binnen Boer Group Holland

Textielrecycling bij het jongste sorteerbedrijf binnen de Boer Group.

Euro Used Clothing maakt onderdeel uit van textielrecycling organisatie Boer Group Holland. Onder de Boer Group vallen meerdere sorteer- en inzamelbedrijven voor gebruikt textiel in Nederland, België en Duitsland.
Opgericht in 2000 zijn wij hiermee het jongste sorteerbedrijf binnen de organisatie. Wij zijn trots om deel uit te maken van dit familiebedrijf waarbinnen vele jaren kennis en ervaring aanwezig is.

Gevestigd in Zevenbergen is ons bedrijf de thuisbasis van circa 45 medewerkers die allen met veel passie en plezier hun vak uitoefenen. Wij hechten veel waarde aan deze instelling van onze medewerkers omdat zij het bedrijf maken tot wie wij zijn. Investeren in de persoonlijke ontwikkeling van onze medewerkers is voor ons dan ook van groot belang.

Ken of ben jij diegene die perfect binnen ons team zou passen? Solliciteer hier!

Textielrecycling
Sorteerafdeling

Binnen het textielrecyclingsproces vormt de sortering het DNA van ons bedrijf.

Onze belangrijkste kernactiviteit binnen de textielrecyclingbranche bestaat uit het inkopen van textiel, het sorteren en verpakken hiervan en vervolgens het wereldwijd exporteren.

De inkoop vindt plaats bij diverse Europese inzamelbedrijven, welke vaak samen werken met goede doelen. Daarnaast kopen wij in via lokale kerken en stichtingen.

Vervolgens vind er een fijnmazige sortering plaats van het ingekochte textiel. Een eerste sortering maken we aan de hand van een kwaliteitscontrole en op basis van artikelgroep. Bij de volgende sorteerslag kijken we nogmaals kritisch naar de kwaliteit van het textiel en wordt het artikel wederom gesorteerd op artikelgroep. Wij hebben een fijnmazige sortering van ruim 250 verschillende artikelen verdeeld over verschillende kwaliteiten en productgroepen.

Na het sorteringsproces wordt afhankelijk van de wens van onze klant, het textiel in zakken verpakt of samengeperst in balen. Per dag verwerken wij zo 45 ton textiel dat wereldwijd wordt geëxporteerd.

Wil je meer weten over het proces van onze textielsortering? Hier lees je meer over ons sorteerproces!

Een stabiele textielrecycling productie van hoogwaardig niveau.

Mede doordat wij onderdeel uitmaken van de Boer Group kunnen wij gebruik maken van de vele jaren ervaring en kennis die aanwezig is binnen onze groep. Kennis waarmee wij u als klant gericht kunnen adviseren en een passende aanbieding kunnen doen. Groothandel of winkels, wij leveren al onze klanten een kwalitatief goede sortering en mix van artikelen. Daarnaast bieden wij u stabiliteit door onze bedrijfsstructuur waarbinnen elke stap van het sorteringsproces zichtbaar is. Zodoende kunnen wij het volledige proces nauwkeurig volgen en u de zekerheid bieden van een hoogwaardig niveau van kwaliteit en stabiliteit.

Textiel opslag
Voorraad textiel

De professionalisering van onze textielrecycling is voortdurend in ontwikkeling

Wij staan garant voor een continue verbetering van de arbeidsomstandigheden binnen ons bedrijf en richten ons op een bedrijfsvoering waarbinnen milieurisico’s worden verminderd. Wij zijn dan ook in het bezit van ISO 14001, een milieumanagementsysteem dat aan de hand van een passend milieubeleid de milieurisico’s van onze bedrijfsvoering beheerst en verminderd.
En een OHSAS 18001 certificering, een Arbo managementsysteem welke waarborgt dat onze werknemers op een gezonde en veilige manier kunnen werken.

Het verder ontwikkelen van de professionalisering van de textielrecyclingbranche en het verduurzamen hiervan is voor ons van belang. Wij werken dan ook volgens de richtlijnen die in de brancheorganisatie VHT (Vereniging Herwinning Textiel) zijn vastgesteld en zijn gecertificeerd door het TÜV Rheinland en het NIWO.

Wil je meer weten over onze certificeringen? Bekijk hier al onze certificeringen!